ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η χρήση των ηλεκτρικών μας ποδηλάτων, οι πελάτες μας έχουν διατυπώσει κατά καιρούς πολλά ερωτήματα τα οποία σας παρουσιάζουμε εδώ συνοπτικά:

Βοηθάνε τα ηλεκτρικά σας ποδήλατα στο να κινηθώ σε ανηφορικούς δρόμους;

Ασφαλώς και το κάνουν.
Αυτό είναι ουσιαστικά ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών μας ποδηλάτων.
Ο πολύ ισχυρός σε δύναμη ηλεκτροκινητήρας σας βοηθάει να ανεβείτε σε ανηφόρες με μεγάλες κλήσεις έχοντας την αίσθηση ότι ποδηλατείτε σε ευθεία!
Εκτός αυτού η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις 6 ή 7 μηχανικές ταχύτητες του σασμάν διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις αναβάσεις.

Πώς λειτουργούν – χρησιμοποιούνται τα ηλεκτρικά σας ποδήλατα;

Τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα μπορείτε να τα χρησιμοποιείται με τους παρακάτω τρόπους:

  • Καθώς κάνετε πετάλι έχετε υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα (την οποία εσείς επιλέγεται πότε θα την ενεργοποιήσετε ή την έχετε συνεχώς ενεργοποιημένη). Ο πολύ ισχυρός ηλεκτροκινητήρας σας δίνει την απαιτούμενη ώθηση, ώστε να μπορείτε να ανεβαίνετε ανηφόρες χωρίς κούραση, κόπο και χωρίς να ιδρώνετε.
  • Χωρίς να κάνετε πετάλι. Χρησιμοποιείται μόνο το «χειρόγκαζο» για να κινηθεί το ποδήλατο.
  • Και με τους δύο παραπάνω τρόπους.
  • Ως κανονικό ποδήλατο.

Τι εγγύηση έχω αγοράζοντας ηλεκτρικά ποδήλατα από την εταιρία σας;

Όλα μας τα ηλεκτρικά ποδήλατα ELECTRIC POWER BIKES καλύπτονται από 12μηνη εγγύηση, η οποία αφορά την μπαταρία, τον ηλεκτροκινητήρα, και τον ελεγκτή.

Υπάρχουν ανταλλακτικά σε περίπτωση βλάβης;

Διαθέτουμε συνεχώς μεγάλο απόθεμα σε ανταλλακτικά για όλα μας τα ηλεκτρικά ποδήλατα και έτσι σε ελάχιστο χρόνο είναι δυνατή η αποστολή και παράδοση οποιουδήποτε ανταλλακτικού.

Πού μπορώ να επισκευάσω το ηλεκτρικό μου ποδήλατο ELECTRIC POWER BIKES;

Στην έδρα της εταιρίας μας ή σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο συνεργείο ELECTRIC POWER BIKES.
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Πόσα χιλιόμετρα μπορώ να διανύσω με κάθε φόρτιση της μπαταρίας;

Η μέγιστη απόσταση που μπορείτε να διανύσετε με κάθε φόρτιση της μπαταρίας είναι έως 40-50 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο.
Η απόσταση αυτή εξαρτάται πάντα από το βαθμό υποβοήθησης του ηλεκτροκινητήρα, από τη μορφολογία του εδάφους, από τις καιρικές συνθήκες και από το βάρος του ποδηλάτη.

Πώς μπορώ να φορτίσω την μπαταρία;

Όλα μας τα ηλεκτρικά ποδήλατα συνοδεύονται από κατάλληλο ηλεκτρικό φορτιστή.
Συνδέεται πρώτα το ένα άκρο του φορτιστή στην ειδική υποδοχή της μπαταρίας και έπειτα το άλλο άκρο σε οποιαδήποτε πρίζα 220 Volt (προσοχή στο να τηρείτε αυτή τη σειρά σύνδεσης).
Όταν η μπαταρία φορτιστεί πλήρως, ο φορτιστής σταματά αυτόματα να τροφοδοτεί με ρεύμα την μπαταρία και ανάβει μία πράσινη λυχνία, για να σας δείξει ότι η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί.
Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει είτε, όταν η μπαταρία είναι τοποθετημένη πάνω στο ποδήλατο είτε, αφαιρώντας την και φορτίζοντάς την στο σπίτι ή στο γραφείο.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για κάθε φόρτιση;

Όταν η μπαταρία είναι πλήρως αποφορτισμένη χρειάζεται 6-8 ώρες για τις μπαταρίες μολύβδου και 3-4 ώρες για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Σε μερικές αποφορτίσεις οι χρόνοι αυτοί μειώνονται κατά το ήμισυ ή και λιγότερο.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Με τη σωστή χρήση και φόρτιση της μπαταρίας η διάρκεια ζωής για της μπαταρίας μολύβδου μπορεί να ξεπεράσει τα 2 χρόνια ή πάνω από 500 επαναφορτίσεις και για την μπαταρία ιόντων λιθίου να ξεπεράσει τα 3 χρόνια ή πάνω από 800 επαναφορτίσεις.

Με ποιο τρόπο μπορώ να επιμηκύνω τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Με το να φορτίζεται την μπαταρία μετά από κάθε χρήση, όποια και εάν είναι η απόσταση που διανύσατε.
Επίσης να μην αφήνεται αποφορτισμένη την μπαταρία για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Όταν πρόκειται να αποθηκεύσετε την μπαταρία μολύβδου να την φορτίζεται πλήρως, να βρίσκεται σε ξηρό και σκιερό περιβάλλον και να την επαναφορτίζεται 1 φορά το μήνα.

Για μπαταρίες λιθίου πριν την αποθήκευση για χρονικό διάστημα άνω των 20 ημερών, η στάθμη φόρτισης της μπαταρίας να είναι περίπου στο 50% και κάθε 20 μέρες να φορτίζεται για 10 – 15 λεπτά της ώρας.

Χρειάζεται να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια και απαιτείται να έχω άδεια κυκλοφορίας και άδεια οδήγησης για να μπορώ να χρησιμοποιήσω ηλεκτρικό ποδήλατο;

Βάσει νόμου οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ποδηλάτων δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια και δεν απαιτείται η έκδοση άδειας κυκλοφορίας και άδειας οδήγησης.

Πρέπει να φοράω κράνος, όταν χρησιμοποιώ το ηλεκτρικό ποδήλατο;

Βάσει νόμου δεν είναι υποχρεωτικό το κράνος, αλλά σίγουρα η χρήση του σας παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μπορώ να κάνω μία δοκιμαστική διαδρομή με τα ηλεκτρικά σας ποδήλατα;

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας δώσουμε την ευκαιρία να κάνετε μια δοκιμαστική διαδρομή με τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα στον ειδικά διαμορφωμένο και ασφαλή για το σκοπό αυτό χώρο στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.