Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείται το ηλεκτρικό σας όχημα. Τα παρακάτω αποτελούν γενικές οδηγίες χρήσεις και εφαρμόζονται σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας μας.

  1. Όταν χρησιμοποιείται το ηλεκτρικό σας όχημα σε ανηφορικούς δρόμους προσέξτε, ώστε η μέγιστη κλίση του δρόμου να μην υπερβαίνει την ανώτερη συνιστώμενη από τον κατασκευαστή. Το ίδιο ισχύει και για το ανώτερο συνιστώμενο βάρος, να αποφεύγεται να υπερφορτώνεται το όχημα σας. Η χρήση του οχήματος σε ανηφορικούς δρόμους με μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη κλίση ή με μεγαλύτερο από το συνιστώμενο βάρος μπορεί να προκαλέσει φθορές στον ηλεκτροκινητήρα, στο σκελετό, στους τροχούς, στις αναρτήσεις, στα φρένα και σε άλλα σημεία του οχήματος και κατ’ επέκταση οι φθορές σε αυτή την περίπτωση δεν καλύπτονται από την εγγύηση.
  2. Μετά από κάθε χρήση του οχήματος, ανεξάρτητα από το χρόνο ή την απόσταση που έχετε διανύσει, θα πρέπει να φορτίσετε πλήρως τη μπαταρία. Αυτό θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όταν το όχημα σας δεν χρησιμοποιείται για κάποιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να φορτίζετε τη μπαταρία κάθε δέκα (10) μέρες. Για να φορτίσετε τη μπαταρία συνδέστε πρώτα τη φίσα του φορτιστή στην πρίζα της μπαταρίας και μετά τη φίσα του φορτιστή στην πρίζα της ηλεκτρικής παροχής ρεύματος 220Volt. Η φόρτιση ολοκληρώνεται, όταν σταματήσει να λειτουργεί ο φορτιστής και η ενδεικτική λυχνία του φορτιστή αλλάξει χρώμα, από κόκκινο χρώμα σε πράσινο χρώμα. Σε περίπτωση που ο φορτιστής συνεχίζει να λειτουργεί πέραν του ανώτερου χρόνου φόρτισης που δίνει ο κατασκευαστής, θα πρέπει να διακόψετε άμεσα τη φόρτιση και να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκληθεί βλάβη στη μπαταρία και το φορτιστή και κατ’ επέκταση οι βλάβες σε αυτή την περίπτωση δεν καλύπτονται από την εγγύηση. Για να αποσυνδέσετε τον φορτιστή από τη μπαταρία βγάλτε πρώτα τη φίσα του φορτιστή από την πρίζα της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και μετά τη φίσα του φορτιστή από την πρίζα της μπαταρίας. Κατά τη φόρτιση θα πρέπει να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα τη μπαταρία και εάν παρατηρήσετε υπερθέρμανση της μπαταρίας, περίπου 35 με 40 βαθμούς Κελσίου θα πρέπει να διακόψετε άμεσα τη φόρτιση και να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας.
  3. Αποφεύγεται τη χρήση του ηλεκτρικού σας οχήματος, όταν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες και ειδικά στις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. Μην αφήνεται εκτεθειμένο το ηλεκτρικό σας όχημα στις καιρικές συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά να το φυλάσσεται κάτω από στεγαζόμενο χώρο ή να το καλύπτεται με ειδικό αδιάβροχο κάλυμμα. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ο καθαρισμός του οχήματος να γίνεται με ελαφρώς βρεγμένο πανί ή σφουγγάρι και σε καμία περίπτωση να μη χρησιμοποιείται τρεχούμενο νερό με τη χρήση λάστιχου – σωλήνα ή πιεστικού μηχανήματος. Αποφεύγοντας τα παραπάνω θα μειώσετε την πιθανότητα εισχώρησης υγρασίας – νερού στα διάφορα ηλεκτρικά εξαρτήματα, όπως ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία, ελεγκτή ταχύτητας – controller, κτλ, η οποία μπορεί να προξενήσει βλάβη σε αυτά τα εξαρτήματα και κατ’ επέκταση οι βλάβες σε αυτή την περίπτωση δεν καλύπτονται από την εγγύηση.
  4. Να ελέγχετε σε μηνιαία βάση την πίεση των ελαστικών. Η χαμηλή πίεση ελαστικών φθείρει τα ελαστικά, μειώνει την αυτονομία του οχήματος και καταπονεί περισσότερο τον ηλεκτροκινητήρα. Η ανώτερη συνιστώμενη από τον κατασκευαστή πίεση αναγράφεται στην εξωτερική πλαϊνή πλευρά (προφίλ) του κάθε ελαστικού και μετριέται συνήθως σε PSI (Pounds per Square Inch).
  5. Να ελέγχεται σε τριμηνιαία βάση την κατάσταση των φρένων, τα τακάκια φρένων ή τα φερμουΐτ φρένων. Σε περίπτωση χρήσης του οχήματος σε δρόμους με μεγάλες και απότομες κατηφόρες ο έλεγχος των φρένων να γίνεται σε μηνιαία βάση. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε να ακούγεται μεταλλικός θόρυβος κατά τη χρήση των φρένων θα πρέπει να ελέγξετε άμεσα τα φρένα.
  6. Σε μηνιαία βάση να ελέγχεται τις συσφίξεις των διαφόρων κοχλιών και περικοχλίων (βίδες, παξιμάδια, μπουλόνια) του οχήματος και ειδικά των τροχών και να εκτελείται τις απαραίτητες συσφίξεις, όπου απαιτείται.
  7. Η αναγραφόμενη αυτονομία της εκάστοτε μπαταρίας ισχύει με έναν οδηγό – χρήστη οχήματος βάρους 75 κιλών, με αίθριες καιρικές συνθήκες, 25 βαθμούς κελσίου, χωρίς αντίθετους ανέμους, σε στεγνό λείο και επίπεδο ασφαλτοστρωμένο οδόστρωμα, με 0% κλίση εδάφους, συνεχόμενη κίνηση, χωρίς διακοπές, χωρίς στάσεις και επανεκκινήσεις και σταθερή ταχύτητα 20χλμ/ώρα.
  8. Μπορείτε να διαβάστε στο σημείο  Περιγραφή του κάθε προϊόντος της ιστοσελίδας μας, ποιο λεπτομερείς οδηγίες χρήσης για το κάθε προϊόν ξεχωριστά.